出典:instagram
Sukiyaki Bento
My favorite ingredient in sukiyaki is tofu. I love tofu when it has absorbed all the flavors in the sukiyaki and expanded like a sponge. To show my love of tofu, I added a smiley face on my tofu today☺️
Recently I have achieved many “first time in my life” milestones such as cutting hair by myself and eating durian. Next week I’m going to unlock the traveling in camper van experience, and I hope that everything goes well.
Recently my favorite side dish is salted kelp(shio kombu) cabbage, which can be done in 5 minutes. However, I recommend using Asian or Taiwanese cabbage because these are softer and easy to cook.
🥢Clean 1lb cabbage and tear the leafs into bite size pieces. Microwave with cover for 2-2.5 minutes or till soft.
🥢Mix cabbage with 1 tablespoon of salted kelp, 1 teaspoon sesame oil, and some toasted sesame.
今天的午餐是壽喜燒便當!搭配鹽昆布高麗菜與椒鹽彩椒。
壽喜燒裡面我最喜歡的就是豆腐啦!煮到軟呼呼、湯汁飽滿的豆腐,正是因為太喜歡豆腐了,決定在上面做一個滿足的笑臉☺️
最近經歷了很多個「人生第一次」,第一次吃榴蓮、第一次自己剪頭髮,下禮拜還要進行第一次在森林裡露營,沒想到到了這個年紀還能有這些新鮮的體驗,真是滿開心的。接下來還有很多「人生第一次」,我會回來和各位分享的🥰
最近最常被翻牌的五分鐘無油煙料理是鹽昆布高麗菜:
🥢高麗菜洗淨撕成小塊之後放入深缽,加蓋或保鮮膜微波2-2.5分鐘至喜歡的硬度
🥢拌入一撮鹽昆布、一小匙麻油、一些白芝麻就是超美味的配菜了!
@obento.diary.jp
#bentoboxlunch #sukiyaki #bentolunchbox #japanesefoods #japaneserecipes #japanesefoodlover #homemadejapanesefood #japanesecooking #お弁当箱 #おべんとう作り楽しもう部 #お弁当部 #おべんとう日記 #弁当作り #弁当日記 #壽喜燒 #すき焼き弁当 #便當手帳 #便當菜 #簡易食譜 #懶人食譜
♡を押してね!ランキングに反映されるよ♪
コメント🔽 | |
みんなのお弁当ダイアリー
▶カテゴリー別 記事一覧こちら
[キャラ弁特集 TOP20]
[お弁当ダイアリーおすすめ記事]
SNS映えするオススメの人気お弁当箱13選をご紹介 | |
在宅で人気集中!始めてみるととっても便利な食材宅配 | |
【鬼滅の刃キャラ弁特集】もはや芸術作品!人気キャラクター別手作り弁当まとめ new! |
【おすすめアプリ】
『お弁当ダイアリー』と、今話題の無料テイクアウトアプリ『menu』がコラボ実施中!
今だけ!無料アプリのダウンロードで¥1,500分のクーポンプレゼント!!
特別クーポンコードはコチラ⇒【36801】
Andoroidの方 ⇛ Google Playで手に入れよう
[公式LINEアカウント]
定期的にお得情報やおすすめのお弁当グッズを紹介します😊のんびりお届けしますのでお気軽に友達登録してください🚩